<u>Pictorial Reading Comprehension</u> Choose the correct answer from a,b and c :



Read the passage to answer the questions:

Ali went to the zoo with his family last weekend. <u>He</u> got up early in the morning. Then he ate his breakfast with his family. They went to the zoo at 9 o'clock. They saw the lions , the elephants and the tigers. Ali went to the monkey and gave it some bananas. They had lunch at 3 o'clock. They came back home very happy.

Choose the correct answer:

1

1- The best title of this passage is:

| a- The zoo | b- The beach | c- The park | |
|-----------------|--|---------------------|------|
| 2-The underline | ed word <u>(He)</u> in line ⁻ | refers to : | |
| a- father | b- Ali | c- lion | |
| 3- Ali gave sor | me to the ma | onkey. : | |
| a- tigers | b- elephants | c-bananas | |
| 4- What can ye | ou see in the picture? | | |
| a- trees | b. animals | c.cars | |
| | | H.O.D Rasha Abdul S | alam |

1

Al-Shaiji P.S. 24-11-2020-Grade 3 Pictorial Reading Comprehension نمو ترج الا كانه Choose the correct answer from a,b and c:

Read the passage to answer the questions:

Ali went to the zoo with his family last weekend. He got up early in the morning. Then he ate his breakfast with his family. They went to the zoo at 9 o'clock. They saw the lions and the tigers. Ali went to the monkey and gave it some bananas. They had lunch at 3 o'clock. They came back home very happy.

Choose the correct answer:

2

| 1- The best title of this passage is | | | |
|--------------------------------------|------------------------------|-------------------|--|
| a <u>- The zoo</u> | b- The beach | c- The park | |
| 2-The underline | ed word <u>(He)</u> in lin | e 1 refers to : | |
| a- father | b- <u>Ali</u> | c- lion | |
| 3- Ali gave some to the monkey. | | | |
| a- tigers | b- elephants | c- <u>bananas</u> | |
| 4- What can you see in the picture? | | | |
| a- trees | b <u>. animals</u> | c.cars | |
| | | | |

H.O.D Rasha Abdul Salam |

Pictorial Reading Comprehension

<u>Choose the correct answer from a,b and c :</u>



Read the passage to answer the questions:

Rashid is eight years old. He is in grade three. He lives in Bayan. His favourite hobby is Painting. He likes colours. His father always buys colour notebooks for him. Every day , he paints after finishing his homework. <u>He</u> sometimes goes to the beach with his friends and takes colours and papars with him to paint there.

Choose the correct answer:

3

1- The best title of this passage is:

| a- Rashid's hobby | b- Rashid's | school | c- Rashid's brother | |
|----------------------|---|-------------|---------------------|--|
| 2-The underlined v | 2-The underlined word <u>(He)</u> in line 4 refers to : | | | |
| a- father | b- Rashid | | c- beach | |
| 3- Ali's father alw | ays buys colours | fc | pr him. : | |
| a- friends | b- notebooks | c-ye | ears | |
| 4- Rashid is paintir | ng a ir | n the pictu | Jre. | |
| a- tree | b. cat | c.ball | | |
| | | Н.О. | D Rasha Abdul Salam | |
| | | | | |

<u>Pictorial Reading Comprehension</u> <u>Choose the correct answer from a,b and c :</u>



Read the passage to answer the questions:

Rashid is eight years old. He is in grade three. He lives in Bayan. His favourite hobby is Painting. He likes colours. His father always buys colour notebooks for him. Every day , he paints after finishing his homework. <u>He</u> sometimes goes to the beach with his friends and takes colours and papars with him to paint there.

Choose the correct answer:

4

1- The best title of this passage is:

| a <u>- Rashid's hob</u> | by b- Rashi | d's school | c- Rashid's brother | | |
|---|---|----------------|---------------------|--|--|
| 2-The underline | 2-The underlined word <u>(He)</u> in line 4 refers to : | | | | |
| a- father | b <u>- Rashid</u> | | c- beach | | |
| 3- Ali's father a | Ilways buys colours - | fc | pr him. : | | |
| a- friends | b- <u>notebooks</u> | c-ye | ars | | |
| 4- Rashid is painting a in the picture. | | | | | |
| a- tree | b. cat | c. <u>ball</u> | | | |
| | | H.O.I | D Rasha Abdul Salam | | |

Al-Shaiji P.S.

| 24-11-2020- | 020- | 02 | 20 | .1- | -1 | 4 | 2 |
|-------------|------|----|----|-----|----|---|---|
|-------------|------|----|----|-----|----|---|---|

<u>Pictorial Reading Comprehension</u> <u>Choose the correct answer from a,b and c :</u>

Read the passage to answer the questions:

Ahmed and his sister Nada visits their grandmother every Friday. They like eating breakfast with her in the morning. Ahmed helps her to tidy the house. Then , their grandmother goes to the kitchen to make lunch for them. She cooks delicious soup and chicken for them. Nada helps her in the kitchen. In the evening, **She** tells them stories. They like her very much.

Choose the correct answer

5

1- The best title of this passage is:

Al-Shaiji P.S.

| 24- | 11- | ·20 | 20– | |
|-----|-----|-----|-----|--|
|-----|-----|-----|-----|--|

Pictorial Reading Comprehension Choose the correct answer from a,b and c : indexed a second s

Read the passage to answer the questions:

Ahmed and his sister Nada visits their grandmother every Friday. They like eating breakfast with her in the morning. Ahmed helps her to tidy the house. Then , their grandmother goes to the kitchen to make lunch for them. She cooks delicious soup and chicken for them. Nada helps her in the kitchen. In the evening, **She** tells them stories. They like her very much.

Choose the correct answer

6

1- The best title of this passage is:

| a- Our garden | <u>b- Our grand</u> | mother_ | c- Our father |
|---------------------------------------|-----------------------------|---------------|------------------------|
| 2-The underlined wor | rd <u>(she)</u> in line (| 5 refers to : | |
| a- Ahmed | b- Nada | | c <u>- grandmother</u> |
| 3- Ahmed's grandm | other cooks deli | icious | : |
| a-house b | <u>- soup</u> | c-kitchen | |
| 4- The grandmother is in the picture. | | | |
| a- sitting | b. writing | с | . <u>standing</u> |
| | | Н.О. | D Rasha Abdul Salam |

<u>Pictorial Reading Comprehension</u> <u>Choose the correct answer from a,b and c :</u>



Read the passage to answer the questions:

Jassim is from Kuwait. <u>He</u> is in grade 4. His brother, Nawaf, is in grade 6. There are many beautiful places in Kuwait.They go to the Grand Mosque every Friday to pray with their father. Then, They go to Kuwait towers to have lunch at a restaurant there. On Saturday, they go shopping. There are many shops and malls in Kuwait. They love Kuwait very much.

Choose the correct answer

7

1- The best title of this passage is:

| a- Kuwait | b- School | c- Oman | | |
|---|-----------|-----------|--|--|
| 2-The underlined word (<u>He</u>) in line 1 refers to : | | | | |
| a- father | b- Nawaf | c- Jassim | | |
| 3- Jassim and Nawaf go to Kuwait towers to have | | | | |
| a- restaurant | b- lunch | c-grade | | |
| 4- The Kuwaiti flag has got colours in the picture. | | | | |
| a- six | b. three | c.four | | |
| | | | | |

7

H.O.D Rasha Abdul Salam

Pictorial Reading Comprehension <u> نموذج اجابة: Choose the correct answer from a,b and c</u>



Read the passage to answer the questions:

Jassim is from Kuwait. <u>**He**</u> is in grade 4. His brother, Nawaf, is in grade 6. There are many beautiful places in Kuwait. They go to the Grand Mosque every Friday to pray with their father. Then, They go to Kuwait towers to have lunch at a restaurant there. On Saturday, they go shopping. There are many shops and malls in Kuwait. They love Kuwait very much.

Choose the correct answer

8

1- The best title of this passage is:

b- School a<u>- Kuwait</u> c-Oman 2-The underlined word (He) in line 1 refers to : a- father b- Nawaf c- Jassim 3- Jassim and Nawaf go to Kuwait towers to have -----. a- restaurant b-lunch c-grade 4- The Kuwaiti flag has got ----- colours in the picture. b. three a- six c.four H.O.D Rasha Abdul Salam I

<u>Pictorial Reading Comprehension</u> Choose the correct answer from a,b and c :



Read the passage to answer the questions:

Fahed is in grade 5. He goes to school every day. His school starts at half past seven. His father is a doctor. His mother is a science teacher. <u>She</u> always buys science books for Fahed. He reads the science books every day. His favourite subject is science. He likes to go to his science teacher to ask him questions. He wants to be a scientist.

Choose the correct answer

9

1- The best title of this passage is: Fahed's favourite -----

| a- sport | b- animal | c- subject | | |
|--|------------|------------|--|--|
| 2-The underlined word (She) in line 3 refers to : | | | | |
| a- father | b- Fahed | c- mother | | |
| 3- Fahed wants to be a | | | | |
| a- scientist | b- teacher | c-doctor | | |
| 4- In the picture , the boy is in the science lab. | | | | |
| a- sleeping | b. working | c.eating | | |
| | | | | |

9

H.O.D Rasha Abdul Salam

<u>Pictorial Reading Comprehension</u> <u>Choose the correct answer from a,b and c :</u>



Read the passage to answer the questions:

Fahed is in grade 5. He goes to school every day. His school starts at half past seven. His father is a doctor. His mother is a science teacher. <u>She</u> always buys science books for Fahed. He reads the science books every day. His favourite subject is science. He likes to go to his science teacher to ask him questions. He wants to be a scientist.

Choose the correct answer

10

1- The best title of this passage is: Fahed's favourite -----

| a- sport | b- animal | c- <u>subject</u> | | |
|--|-------------------|-------------------------|--|--|
| 2-The underlined word (She) in line 3 refers to : | | | | |
| a- father | b- Fahed | c- <u>mother</u> | | |
| 3- Fahed wants to be a | | | | |
| a- <u>scientist</u> | b- teacher | c-doctor | | |
| 4- In the picture , the boy is in the science lab. | | | | |
| a- sleeping | <u>b. working</u> | c.eating | | |
| | | | | |
| | F | I.O.D Rasha Abdul Salam | | |