Ministry of Ed	ducation
----------------	----------

Scholastic Year (2023-2024)

Al-Asima Educational Area

First period - Grade 5

Mock Test - اختبار تجریبي

I-Reading (20 Marks)

A) Vocabulary

Choose the correct answer from a,b,c & d (4x2=8 Marks):

1- My mother boug	ght a new washing	yesterday.	
a. factory	b. machine	c. pot	d. pride
2- There are many	, works in t	he museum.	
a. artistic	b. excited	c. co-operative	d. amazed
3- We should	hard before exa	ms.	
a. light	b. obey	c. carry	d. study
4- I'm good at all s	school subjects,	English.	
a. joyfully	b. amazingly	c. specially	d. kindly

B) Reading Comprehension

Travelling is a hobby for many people. People like to travel to other countries for many reasons. They travel to learn new languages. They travel also to learn new cultures and discover new places. You can travel by plane, ship or by car. Travelling by plane is easy, saves your time and you can sleep while travelling, but it is expensive. Travelling by car is very interesting. You can travel whenever you want and stop in any place you want. You can enjoy the views of the nature and it is not expensive, but it takes long time. Generally, travelling is interesting in any way people choose.

a) Choose the correct answer from a, b, c & d (4x2=8 Marks): 1) The best title for this passage is: a) My Hobby b) Travelling c) New Places d) Nature 2) The underlined word "They" in line (2) refers to: a) people b) reasons c) languages d) countries 3) The opposite of the underlined word "expensive" in line (5) is: a) weak b) big c) cheap d) happy 4) Travelling by car a) is expensive b) takes long time c) saves time d) is easy b) Answer the following questions (2x2=4 Marks) 1- How can you travel? 2- Why do people travel to other countries?